Élménybeszámoló a szegedi szakkollégiumi hétvégénkről

2019. május 7.

A hétvégén Dél-Alföld legnagyobb városában, Csongrád megye székhelyén, Szegeden jártunk.

 

Ennek egyik oka az volt, hogy részt vettünk a Budapesti Református Cigány Szakkollégium (RefoRom) által szervezett „Magam mondom el” című konferencián, amelyen más roma szakkollégiumok is képviseltették magukat. A diákok tudományos és ismeretterjesztő kategóriákban indulhattak. A Wáli István Református Cigány Szakkollégium részéről három fő is előadott ezen az eseményen: Balogh Ádám, Rostás Melinda és Váradi Lúcia. Ezúton is gratulálunk Nekik nagyszerű előadásaikhoz!

 

A konferencián a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium diákja, Maszlag Fanni érte el az első helyet, mellette közönségszavazat alapján a Budapesti Református Cigány Szakkollégium (RefoRom) hallgatója, Laboda Georgina kapott díjat. Úgy érezzük, hogy a WISZ-es diákok is jól szerepeltek, akik a részvétel által egy újabb előadói tapasztalattal bővelkedtek.

 

A konferenciát követően betekintést nyerhettünk a katolikus vallásba, megtekintettük a szegedi dómot (Magyarok Nagyasszonya székesegyház) belülről is, és új ismeretekkel, tapasztalatokkal gazdagon tértünk vissza Debrecenbe. A Dómban tartott kiállítások révén megismerhettük a székesegyház építésének a történetét, mindeközben az impozáns belső kialakításban is gyönyörködhettünk. Köllő Sándor római katolikus pap tanulságos előadása után a a Dóm tetejéről elénk táruló látvány varázsolt el bennünket. De nemcsak fentről csodálhattunk meg a várost, még egy kis sétára is maradt idő a másfél nap alatt.

 

Például ilyen panoráma mellett: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szöveg és fotók: Godó Irén

Partnerek