Nagy érdeklődés övezte a WISZ programját az Egység Napján

2019. május 20.

Ahogyan öt évvel ezelőtt, úgy a Wáli István Református Cigány Szakkollégium ezúttal is nagy számban képviselte magát a május 18-i eseményen, emellett bemutatkoztunk az Országos Református Cigánymisszió munkatársainak is. 

 

Működésünket alapvetően két dolog határozza meg a mindennapokban: az, hogy reformátusok vagyunk, és hogy Debrecenben dolgozunk a roma fiatalokért. A 2019-es Magyar Református Egység Napja így kiváló alkalmat adott arra, hogy megünnepeljük összetartozásunkat más egyháztagokkal és társszervezetekkel. 

 

A WISZ május 18-án, az egység tizedik évfordulóján csatlakozott az Országos Református Cigánymisszió kitelepüléséhez, ahol nem csak bemutatkoztunk, hanem saját programunkra is hívogattuk az Egység Nap résztvevőit. 

 

Hallgatóink közül többen is szívesen meséltek a szakkollégium történetéről, a WISZ nyújtotta lehetőségekről, emellett segítettek a Cigánymisszió által készített roma kvíz kitöltésében is. Többen beszálltak a Varga Erika, a Romani Design alapítója által vezetett kézműves szakkörbe, a legnagyobb érdeklődés azonban a Habiszti nevet viselő cigány kulturális társasjátékunkat övezte. 

 

Lovász Márton lelkész vezetésével sokan próbálták ki az egyelőre még csak prototípusban létező játékot – sokan vásárolni szerettek volna belőle, és arra voltak kíváncsiak, hogy a Habiszti mikor kerül kereskedelmi forgalomba. Ez egyelőre még várat magára, ám ami késik, nem múlik! :) 

 

Az Egység Napi eseményeket követően igazgatónk, Mózes Áron, Kiss Andrea szakmai munkatárs, valamint hallgatóink egy csoportja – Varga Borbála, Varga Dóra, Váradi Lucia, Oláh Regina Szidónia, Vígh Vivien, Torner Bernadett, Nagy Ádám, Gyökeres Krisztián és Vas Sándor – átkísérte a Cigánymisszió munkatársait, és közösségfejlesztő képzésének résztvevőit a szakkollégiumba.

 

A Wáliban vendégeink részletesen is megismerkedhettek intézményünkkel, küldetésünkkel, működésünkkel, a szakkollégisták személyes történeteiken keresztül számoltak be arról, miért jó a WISZ közösségéhez tartozni.

 

Köszönjük, hogy ismét megmutatkozhattunk egyházunkban, több ezer ember előtt – Isten kegyelméből öt év múlva újból találkozunk!

 

Dezső Attila

 

Még több fotó az Egység Napi programunkról ide kattintva érhető el!

 

Partnerek