Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Kaméleon Társulat előadására

2019. május 27.

Az EFOP 1.3.7-17-2017-00221 "A Wáli István Református Cigány Szakkollégium tevékenységének bővítése és minőségi fejlesztése" projekt keretében a szolnoki csapat harmadik alkalommal vendégeskedett a WISZ-ben, vicces pillanatokból ezúttal sem szenvedtünk hiányt.

 

 

Az improvizációs, vagy más néven rögtönző színház műfajában alkotó Kaméleon Társulat visszajáró vendég a Wáli István Református Cigány Szakkollégiumban. Előadásaik nem csak a színpadon állók tehetsége miatt különlegesek, hanem mert előre megírt történetek helyett a nézők érzéseit és gondolatait jelenítik meg – többnyire úgy, mint ha a velük szemben ülők fejébe látnának!

 

Nem volt ez másként legutóbbi szereplésük alkalmával sem, melyre szép számmal érkeztek fiatalok és idősebbek is. A társulat minden egyes jelenetét – legyen szó olyanokról, melyekhez „csak” mimika kellett, vagy színes kellékek teljes és minden helyzetben alkalmazható eszköztársa – kitörő taps kísérte, a színészek játékát pedig nagyszerűen egészítették ki a mesélő szavai, illetve a történetek bemutatása alatti hangeffekttusok. 

 

Persze a szórakoztatás mellett a rögtönző színház néha terápiás jelleget ölt, ha az adott sztori megkívánja – így könnyebben tudunk azonosulni múltbéli nehézségekkel, vélt vagy valós, jövőt érintő félelmeinkkel.

 

Köszönjük a Kaméleon Társulat szereplését – ősszel remélhetőleg ismét találkozunk!

 

Szöveg és fotó: Dezső Attila

 

Még több kép a galériában, ide kattintva!

Partnerek