Baktalórántházán járt a WISZ

2019. június 7.

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium hallgatói és munkatársai a Vay Ádám Gimnáziumba látogattak.

 

A szakkollégium minden lehetőséget meg kíván ragadni arra, hogy bemutassa, mi mindent tud nyújtani leendő hallgatói számára. A köztudatosítás egyik fontos eleme a középiskolákban tett látogatás, akárcsak legutóbb, amikor csapatunk Baktalórántházát vette célba.

 

Ezúttal a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 11. évfolyamos tanulói előtt mesélhettünk a WISZ életéről és az intézmény egyetemi hallgatókat segítő programjairól. Igazgatónk, Mózes Áron röviden bemutatta a szakkollégiumot, annak céljait és küldetését, valamint kitért a gyakornoki programmal járó előnyökre.

 

Lovász Márton lelkész a szakkollégium hitéletéről osztott meg információkat – református jellege a legfontosabb megtartó ereje a WISZ-nek, mind közösségként, mind pedig egyénileg. Kiss Andrea szakmai vezető az intézmény szakmai és mentorprogramját mutatta be: milyen kurzusokon vehetnek részt a hallgatók egy-egy félév során, valamint hogyan segítik egyetemi oktatók a szakkollégisták előremenetelét.

 

A diplomaszerzés előtt álló Balog Cintia Deborah és Katona Csaba elmesélték, életükben miért jut kitüntetett szerep a szakkollégiumnak, miként segíti őket ahhoz, hogy jogi pályán, illetve a szociális szférában megtalálják a helyüket.

 

Köszönjük vendéglátóinknak a szívélyes fogadtatást – reméljük, néhány tanulóval találkozni fogunk a jövőben!

 

Szöveg és fotó: Dezső Attila

Még több kép a galériában ide kattintva!

 

*

Jelen programunk a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg a WISZ NTP-RSZKOLL-M-18-0005 pályázati azonosító számú "Jó hírt WISZünk." projektjének keretében.

Partnerek