Isten gondoskodása folyamatosan megmutatkozik

2019. július 22.

Vígh Vivien Csenge a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának népegészségügyi ellenőr szakirányán végzi tanulmányait, a szakkollégiumban pedig olyan közösségre talált, ahol nem csak megélheti, de el is mélyítheti kapcsolatát Istennel.

 

Mi volt az indíttatásod az egészségügyi irányba?

 

Mindig is szerettem volna ezen a területen elhelyezkedni, mert véleményem szerint ez az egyik legszebb es legizgalmasabb hivatás. Itt sosincs megállás, az ember mindig tanulhat újat, többet. Másrészt, ezt a vezetést vettem el Istentől hittel, hogy ez az az út, amelyre rá kell lépnem.

 

Miért jelentkeztél a WISZ-be?

 

A szakkoliról az egyik kedves barátnőm által értesültem. Egy olyan helyet és közösséget kerestem, ahol otthon érezhetem magam, ahol az elsődleges cél a folyamatos előrehaladás és fejlődés, olyan módon, hogy közben a lényeg nem vész el, amely számomra az Istennel való kapcsolatom.

 

Miben adott neked legtöbbet a szakkollégium?

 

A WISZ nem csak egy nagyszerű közösséget nyújtott, ahol új kapcsolatokra tehettem szert, de a különböző programok és előadások is segítettek az egyéni képességeim fejlesztésében, Aztán nem elhanyagolható az ösztöndíj sem, amely tiszta kegyelem. Isten gondoskodása ilyen úton is megmutatkozott!

 

Mesélnél a céljaidról?

 

Legközelebbi terveim egyike a sikeres államvizsga, a diploma megszerzése, amely hiszem, hogy rövid időn belül bekövetkezik majd. Ezután előnyös lenne a szakmámon belül elhelyezkedni egy ideig. Leginkább tapasztalatszerzés céljából, valamint hogy még jobban bele lássak a területemen végzett feladatokba. Jelenleg azonban még a továbbtanuláson járnak gondolataim.

Partnerek