Országos Neveléstudományi Konferencián járt a WISZ

2019. november 12.

2019. nov. 7-9 között idén Pécsett rendezték meg az Országos Neveléstudományi Konferenciát (ONK), ahol több neves kutató is bemutatta tudományos munkáját, azok aktuális eredményeit.

 

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium képviseletében jelen volt és előadást tartott Dr. Ceglédi Tímea egyetemi oktató kíséretében: Kiss Andrea (szakmai vezető) és Godó Katalin (szakkollégista, PhD hallgató). Mindezt a Reziliencia szimpózium keretein belül, ahol az alumnis hallgatókkal végzett kutatást mutatták be, azon belül is a reziliens mentorokra és mentoráltakra fókuszálva a szakkollégiumon belül.

 

A kollégium szakmai programjának része a mentorprogram, ahol egy egyetemi oktató segíti a hallgatót; figyelemmel kíséri tanulmányait, szakmai fejlődését, támogatja egyéni életútját, karrierjét. Sokat köszönhetnek a szakkollégisták a mentorprogramnak.

 

A szakkollégiumi mentorprogram eredményességét mutatja és bizonyítja a szakkollégistákkal készült kvalitatív kutatás is, mely a "Reziliens wális szakkollégisták" címmel 2018-ban megjelent kiadványban olvasható.

 

Szöveg: Godó Katalin
Fotók: ONK

Partnerek