Látogatás Nyíregyházán és Életpálya-tervezés a legutóbbi szakkollégiumi hétvégén

2019. november 13.

A Hitvallásaink kurzus keretében a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium vendégei voltunk, majd életünk megtervezéséhez kaptunk hasznos információkat. 

 

Utunkat már péntek délután elkezdtük, ugyanis a Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom történetét hallgattuk meg a szabolcsi megyeszékhelyen a helyi lelkésztől és lelkésznőtől. Nagyon tetszett az előadás, különösen megragadta a figyelmem az elhangzottak közül az, hogy anno a gyülekezet tagjai nehezen kaptak engedélyt az építéshez (türelmi rendelet).

 

A templomot 2,5 év alatt építették, és az emberek hite volt olyan erős, hogy a köveket a templomhoz Tokaj környékéről hozták, ami akkoriban lovasszekerekkel történt és földutakon - már ha volt út. A lelkész orgonajátéka méltó befejezése volt a templom bemutatásának.

 

Ezt követően a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégiumba látogattunk el, ahol Molnár Erzsébet lelkész, az intézmény igazgatónője tartott egy 

kiselőadást arról, hogy miben különbözik az evangélikus felekezet a többitől (korábban Szegeden volt hasonló előadás katolikus testvéreink részéről). A nap közös zenélésssel fejeződött be. 


A hétvége szombati és vasárnapi napján igazgatónk, Mózes Áron és Kovács Károly pszichológus tartotta az előadást, amely számomra nagyon hasznos volt, hiszen adott egy nagyszerű kiindulási pontot, hogy hogyan tervezzem az életem, milyen szempontok alapján érdemes tervezni, hogy minél értékesebb emberek tudjunk lenni. A kitöltött tesztek segítségével jobban meg tudtam ismerni magam és céljaim.

 

A hasznos információk mellet a szabadidő minőségi eltöltése sem maradt el: a Hallgatói Tanács csapatépítő bowling estet szervezett a Stationbe, ahol igazgatónk is csatlakozott a szakkolisokhoz.

 

Szöveg: Varga Borbála
Fotók: Kovács Máté

 

Még több fotó a szakkolis hétvégéről ide kattintva!

Partnerek