Akiknek a vizsgaidőszakban mentorálásra is van idejük

2020. január 22.

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium hallgatóinak vizsgaidőszakját nemcsak a tanulás teszi ki, hanem időt szakítanak más, hátrányos helyzetű tanulók mentorálására is.

 

A WISZ hallgatói közül többen is bekapcsolódtak az ózdi virtuális mentorprogramba (teljes nevén: „Válaszút – Komplex digitális program a sikeres életpályáért”), ahol a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai kezdeményezésére egy olyan speciális projekt jött létre, amely a mai ifjúság digitalizációs szokásaihoz igazodik.

 

Megszületett az ország első virtuális mentorprogramja, mely időt-teret is áthidalva összeköti az embereket, így a szakkollégista mentorok Debrecenből is tudnak segíteni a hátrányos helyzetű, hetedik osztályos diákoknak.

 

Nagylelkűségről és elhivatottságról tanúskodik az is, hogy a vizsgaidőszak kellős közepén is időt szánnak arra, hogy segítsenek a diákoknak a jobb iskolai teljesítmény elérésében.

 

2020. január 16-án látogatást tettünk az ózdi mentorprogram helyszínén, ahol szívélyes és barátságos üdvözlettel fogadtak a munkatársak, s volt olyan hallgató, aki saját mentoráltjával akkor és ott személyesen is találkozhatott (lásd a fotón, bal oldalt).

 

Ezen felül a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai játékos foglalkozás keretén belül nyújtottak további lehetőséget a fiatalokkal való megismerkedésre, akik jó érzéssel és sok mosollyal, vicces pillanatokkal örvendeztették meg gyermeki lelkünket.

 

Szöveg és fotó: Godó Katalin

 
 

Partnerek