Balog Cintia Deborah: A szakkollégium közösségét Isten ereje is összetartja

2020. június 5.

Balog Cintia Deborah vagyok, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi karának igazságügyi igazgatási szakos hallgatója, és egyben a Wáli István Református Cigány Szakkollégium tagja is közel 3 éve.

 

A szakkollégiumról a nővéremtől hallottam, hiszen ő is évekig tagja volt egyetemi tanulmányai során. Ez idő alatt többször voltam már a kollégiumban, megismerkedtem valamennyi hallgatóval, illetve a vezetőség tagjaival, így már akkor tudtam, amint felvételt nyerek a Debreceni Egyetemre, jelentkezem a szakkollégiumba is.

 

A szakkollégiumba való jelentkezésem oka többek között az volt, hogy szerettem volna egy olyan közösségbe kerülni, ahol cigány származásom miatt nem részesülök hátrányos megkülönböztetésben, sokkal inkább családias környezetben érezhetem magam mindennapjaim során.

 

A szakkollégiumban töltött éveim alatt sikeresen elvégeztem a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi kar Jogi asszisztens képzését, majd egy új szakot is elkezdtem.

 

A kollégium számos lehetőséget nyújt mindamellett, hogy teljesítményarányos ösztöndíjban is részesülünk. Számomra, az idegennyelvek szeretete miatt, különösen fontos a nyelvi képzés, illetve a szakkollégiumi hétvégéken zajló képzések is, melyek hozzásegítenek a szakmámban való kiteljesedéshez.

 

A szakkollégium mentort is biztosít számunkra a szakirányunknak megfelelően, amelynek segítségével könnyen átlendülhetünk egy-egy féléven. A mentorom nagyban hozzájárult a jövőről alkotott elképzeléseimhez, illetve volt szerencsém a szakkollégium által nyújtott gyakornoki program keretében két hónapig az ügyvédi irodájában is dolgozni. Sőt, azóta még egy ügyvédi irodában dolgozhattam szülővárosomban, melynek köszönhetően szakmai gyakorlattal is rendelkezhetem.

 

Azonban mindezek mellett talán a közösség a legfontosabb a szakkollégiumban. Sikerült egy olyan baráti társaságra találnom, akikkel azóta is sok időt töltünk együtt, számíthatunk egymásra az élet megannyi területén.

 

A WISZ által egy jó közösség tagja lehetsz, ahol, ha rossz kedved van egy rosszul sikerült vizsga miatt, biztosan lesz, aki odamegy hozzád, és felvidít. Ezt a közösséget Isten ereje is összetartja, hiszen a rendszeres bibliaórák által még inkább összekovácsolódik a társaság.

 

Ha egy jó közösség tagja szeretnél lenni, ahol nem csak baráti kapcsolatokra tehetsz szert, de egyetemi éveid alatt olyan készségeket sajátíthatsz el, melyek segítségével könnyebben boldogulhatsz majd a nagybetűs életben, ne habozz! Jelentkezz te is a WISZ-be!

 

Fotó és szöveg: Balog Cintia Deborah

 

Partnerek