Sárosi László: Az egyre jobban összekovácsolódó közösségben mindig jó a hangulat

2020. június 15.

Mindannyian más adottságokkal születünk, de a lehetőségeket mind megérdemeljük. Egy betegség, más bőrszín, rossz körülmények nem állhatnak a boldogulásáért dolgozó ember útjába.

 

A szakkollégium szlogenje a „WISZ – a célodhoz wisz!”, de úgy vélem, a Wáli István Református Cigány Szakkolégium szerintem ennél sokkal többet ad.

 

  1. Ha érzed magadban az elszántságot, hogy márpedig te hivatásként fogsz tekinteni arra, amit az egyetemen tanulsz, és amivel később a munka világában fogsz foglalkozni
  2. Ha a társadalom egy hasznos tagja szeretnél lenni, aki felemel másokat
  3. Ha szeretnéd megélni az Istennel való kapcsolatodat
  4. Ha jobbá szeretnéd tenni a környezeted, úgy, hogy közben barátokat szerzel, akik mindebben támogatnak

 

- akkor nagyon jól fogod magad érezni ebben a közösségben és itt a helyed.

 

A WISZ a tevékeny és alkotni kívánó embert segíti a pályájában az alábbiakkal:

 

 

Mentorprogramok és pozitív közösség vár, ha jelentkezel, de mivel nem segélyt osztanak a Wáliban, hanem lehetőségeket, ezért lesz pár tenni valód is:

 

Részt kell venni szakkolégiumi hétvégéken, havonta egyszer, általában két napot.

 

A hétvégéken, mióta itt vagyok, részt vettünk önkéntes ételosztáson, pszichológiai tréningen, kézműves foglalkozáson – a témák szerteágazóak, egy dolog azonban mindegyik alkalommal közös volt: ez pedig az egyre jobban összekovácsolódó közösség adta jó hangulat.

 

Bibliaórák:

 

A félév során általában heti egyszer részt kell venni egy bibliaórán. Nagyon változatosak szoktak lenni ezek az alkalmak, élőzenével és értékes gondolatokkal.

 

Önkéntesség:

 

15 óra önkéntes munka egy általad szimpatikusnak tartott ügyet képviselő szervezetnél.

 

Köztudatosítanod kell:

 

Ha jól érzed magad itt, és jó lehetőségnek tartod az egészet, akkor te sem szeretnéd magadban tartani ezt, igaz? Vissza lehet menni a volt középiskolánkba, vagy akár az egyetemen is lehet beszélni arról, hogy mi-mindent ad a szakkollégium a roma és hátrányos helyzetű hallgatóknak.

 

Várunk szeretettel!



Szöveg: Sárosi László
Fotó : Dezső Attila

Partnerek