Beszámoló a WISZ évnyitó közösségi délutánjáról

2021. október 11.

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium Hallgatói Tanácsa a szakkollégiumi vezetőséggel együttműködve kifejezetten fontosnak tartotta, hogy a jó időt kihasználva lehetőséget teremtsen a 2021/2022-es tanévben is a közösség összekovácsolódására. Ez azért is volt idén különösen hangsúlyos, mert több új hallgató is érkezett közénk.

 

A vezetőség támogatásával közös főzésre került sor a Wáli István Református Cigány Szakkollégium udvarán október 3-án, vasárnap délután. Szakkollégiumi munkatársak, régebbi és új hallgatók együttes erőfeszítése révén született meg a sertéspörkölt tésztával, amelyet jó hangulatban sikerült elfogyasztani.

 

Az előkészületekben mindenki lehetőségeihez mérten megpróbált aktívan részt venni. A szakács főszerepét Szarka József vállalta magára. Ő a következőképp nyilatkozott az eseményről: „Nagyon jól esett, hogy a többiek segítettek előkészíteni a dolgokat, húst összevágni, zöldséget összevágni és hasonlók. Lehozogattak dolgokat, amik kellettek. És ez így jó volt, hogy mindig akadt segítség, nem kellett állandóan fel- és leszaladgáljak. Nekem tetszett az egész. Egy kicsit rosszul esett, hogy kevesebben jöttek el a vártnál,
de amúgy remek volt a hangulat, és az étel is ízletesre sikerült szerintem.”

 

További résztvevők is megosztották a gondolataikat, élményeiket a közös főzésről. Íme:

 

„Igazából nekem kicsit nosztalgikus volt ez a főzés, mert legutoljára csak tavaly ilyenkor tudtunk így összehozni ilyen jó kis programot. Aztán jött a vírus és utána már nem is találkoztunk a kolis társaink nagy részével. Jó volt így újra mindenkit látni. Az idő is jó volt, nagyszerű hangulatban telt az egész. Remélem, még lesznek hasonló programok a szakkoliban!” (Rostás Melinda)

 

 „Élvezetes és kellemes volt. Kellemesen zajlott az egész. Mintha mindenki érezte volna, mikor kell jönni, hogyan legyenek a dolgok. Nem volt probléma, hogy hogyan készüljön az étel meg mikorra, hanem úgy kellemesen lezajlott az egész, és akkor jó időben lett kész az étel, tudtunk enni, nem volt probléma. Beszélgettünk, kártyáztunk, és közben zenét hallgattunk. … Jó volt, hogy a vezetőségi tagok, a munkatársak is ott voltak, így családias alkalom lett belőle. És ez úgy jó. Meg a jó idő is vasárnap délután. Tiszta idillikus családi délután lett ebből az alkalomból.” (Gyökeres Krisztián)

 

„Nagyon élveztem a közös főzést. Mindenkinek kellett kérnie egy zenét, így mindannyiunk zenei ízlését megismerhettük, amíg az ételre vártunk. A szakácsok nagyon kitettek magukért, nagyon finom lett a sertéspörkölt. Valamint utána előkerültek a kártyák és a pókerszett is. Örülök, hogy a részese lehettem.” (Farkas Eszter)

 

 „Én nagyon jól éreztem magam. Finom volt a kaja, és a hangulat is. Sajnálom, hogy nem táncoltunk, de így is remekül alakult. Köszönöm szépen a lehetőséget, ez volt az első ilyen esemény, amin jelen voltam.”(Balogh József)

 

„Az előkészületek és a közös étkezés is nagyon vidám hangulatban telt. Mindenki segített, amiben csak tudott, így valamennyien közös munkánk eredményeként tekinthettünk vissza a napra. Az elmaradhatatlan zenehallgatás ezúttal sem maradt el, a nap végét pedig egy közös jó hangulatú kártyázással koronáztuk meg.” (Balogh Márk Roland)

 

Szöveg: Godó Irén
Fotók: Mózes Áron, Varga Borbála, 

Partnerek