Karrier és self-management - Beszámoló a senior WISZ-hallgatók októberi szakkollégiumi hétvégéjéről

2021. október 11.

A senior hallgatók októberi szakkollégiumi hétvégéjén Balogh Ádám HR-szakember, coach, tréner tartott egy különleges interaktív programot a Karrier és self-management témában.

 

Az alkalom célja az volt, hogy a hallgatók végiggondolják karriercéljaikat és olyan eszközöket sajátítanak el, melyekkel képessé válnak karrierjük, kapcsolatrendszerük, szakmai elfogadottságuk és énmárkájuk építésére. Fontos volt továbbá olyan rövid- és hosszútávú célok megfogalmazása, melyek mind-mind később a karriercélokat szolgálják.

 

A szakkollégiumi tagok nagy várakozással tekintettek az alkalom elé, különösen azért, mert a tréner maga is egykori hallgatója az intézménynek. A jó hangulat, közvetlenség megalapozta a foglalkozás élményét. Az egész napos tréning végén meglepődte tapasztalták a hallgatók, hogy mindvégig tudtak maximálisan koncentrálni, mert annyira érdekes és izgalmas napon voltak túl.

 

Hasznosnak értékelték, mert a senioroknál már különösen lényeges az előretervezés, a karrier időben történő megalapozása és a szakmai életút áttekintése, illetve a további célok megfogalmazása. Volt olyan szakkollégista, aki ennek hatására rájött, hogy van olyan szak, amit párhuzamosan feleslegesen végez, mert az további hosszú- és rövidtávú céljait sem szolgálja. Ezek miatt a felismerések miatt különösen szükség van az alkalmakra, melyben egyben az önismeret is fókuszba kerül. Továbbá a tréner HR-tapasztalataival is színesítette és gazdagította a témát.
 

A hallgatók megelégedéssel és azzal az érzéssel távoztak, hogy épültek a nap során elhangzottak által. Várják más témában szeretettel vissza volt szakkollégiumi társukat, aki bizonyította sikerességét a tréningtartás területén.

 

Szöveg és fotók: Godó Katalin

Partnerek