Tanodás diákok élményei a WISZ-ben

2017. december 7.

November 24-én, pénteken kora délután gyerekzsivajjal teltek meg szakkollégiumunk folyosói és termei, hiszen két egyházi fenntartású tanoda diákjai látogattak meg bennünket Komádiból és Biharkeresztesről. Már csak saját tapasztalatainkból kifolyólag is elmondhatjuk, hogy Debrecen tárt karokkal várja a szárnypróbálgató fiatalokat, ebből pedig mi is próbáltuk kivenni a részünket.

 

 

Mózes Áron Igazgató Úr nyitóbeszéddel köszöntötte a közel ötvenfős csapatot, s ezt követően rábízta őket hallgatótársaimra. A szakkollégisták három fős csoportokban dolgoztak együtt vendégeinkkel: az egyik csapat elsőnek Debrecent ismerhette meg egy kirakós játék segítségével, hogyan is látják a hallgatók a nagy várost, és megtudhatták, hogy sokak számára milyen élmény volt faluból városba kerülni. A másik csoport magával a szakkollégiummal ismerkedhetett meg első körben, hogy milyen lehetőségeket kínál, és miért jó wálisnak lenni.  

 

A fiatalok megtekinthették a kollégium közösségi helyiségeit, és bepillantást nyerhettek a szakkollégisták szobáiba is. A harmadik csoporttal a prevencióról beszélgettek egymás között kicsik és nagyok egyaránt (biztonságos internethasználat, balesetmentes közlekedés, drogmegelőzés), rengeteg ismerettel gazdagodva. A jól kitalált forgórendszernek köszönhetően mindenkihez eljutott minden lényeges információ, búcsúzóul pedig ajándékozással zártuk az ismerkedést – a fiatalok nagyon örültek a Wáli István Református Cigány Szakkollégiumtól kapott apróságoknak!.

 

Örömmel mondhatom, hogy visszavárjuk őket. A mi kapunk nyitva áll mindenki előtt. Tessék bejönni rajta! 

 

A látogatásról készült galériánk erre a linkre kattintva érhető el.

Partnerek