Hajléktalan-étkeztetésben segédkeztek a WISZ hallgatói

2018. február 12.

A Debrecen-Nagyerdei Református Gyülekezet minden évben megrendezi hajléktalan-étkeztetését, melyben ezúttal a Wáli István Református Cigány Szakkollégium hallgatói is segédkeztek.

 

Bár borongós időben indultunk útnak a "Reménysugár" Hajléktalanok Nappali melegedőjébe, mégis jó kedvvel sétáltunk át az intézménybe, hiszen tudtuk: segíteni megyünk. Segíteni a nehéz helyzetben lévőknek, a krisztusi üzenet fényében: „Bizony, mondom néktek: amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg.” (Mt. 25,40). Isten nem véletlenül hívott minket erre az önkéntes szolgálatra, hiszen a Nagyerdei Gyülekezet tagjai örömmel fogadtak minket, különösen annak fényében, hogy a megszokottnál kevesebb szorgos kéz állt most rendelkezésükre, ezért minden segítséget szívesen fogadtak.

 

 

 

Bemutatkozás után azonnal nekiláttunk a közös munkának, összesen heten vettünk részt az előkészületekben WISZ-ből: a lányok, Balogh Henrietta, Cservák Mária, Balogh Cintia Deborah és Farkas Vanessza, munkatársunkkal, Koroknai Évával kiegészülve zöldséget tisztítottak, illetve tésztát készítettek a babgulyáshoz, a fiúk pedig, Katona Csaba és Nagy Zoltán szakácsnak álltak a hús feldolgozása mellett. A gyülekezeti tagok nagyon kedvesek voltak velünk, kávéval, fánkkal kínáltak minket, a tanulmányainkról érdeklődtek, a beszélgetések során pedig remek hangulat uralkodott, sokat nevettünk a közös főzés alatt.

 

 

Mivel megvolt a kellő létszám, az ételmennyiség viszonylag hamar kész lett – nagyjából öt órát töltöttünk ott reggeltől kora délutánig. Örömünkre szolgált, hogy segíthettünk, szinte biztos, hogy legközelebb is szívesen veszünk részt hasonló szolgálatban!

 

Balogh Cintia Deborah-Katona Csaba-Dezső Attila
Fotók: Koroknai Éva, Nagyerdei Református Gyülekezet

Partnerek