WISZ – A győzelemig visz! Miénk a KRSZH-focikupa első helye!

2018. február 17.

Öt mérkőzésből mindössze egyet veszítettünk el, fölényes győzelemmel hódítottuk el a legfényesebb serleget – a torna gólkirálya is egy WISZ-es játékos lett.

 

Félig-meddig hazai pályán játszottunk a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat 2018-as focikupáján, hiszen a tavalyi győztes, a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Szakkollégium fogadta a csapatokat – hét keresztény, és másik két roma szakkollégium részvételével, a Tóth Árpád Gimnázium tornatermében.

 

 

Az épület zsúfolásig telt hallgatókkal és az intézmények munkatársaival – noha az első mérkőzés csak 10 órakor kezdődött, a legtöbben már 8:45-kor ott ültünk az Attila téri Főszékesegyházban, ahol Kapin István atya köszöntötte a résztvevőket: „Isten bizonyára mosolygott, amikor megteremtette a focit” – mondta, majd a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium lelkésznője áldáskívánással indította útjára az eseményt.

 

A TÁG-ban rendezett hivatalos megnyitón Debrecen város alpolgármestere, Komolay Szabolcs, és a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, Langerné Victor Katalin emelte ki a sport, a roma szakkollégiumi munka és az összefogás fontosságát – utóbbi segített a három csoport kisorsolásában is.

 

 

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium hibátlanul vette az első két akadályt: a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumot 3-1-re, a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumot 4-0-ra győztük le, így csoportelsőként jutottunk tovább.

 

A következő körben sem álltunk meg: 7-0-s győzelmet arattunk a pécsi Wlislocki Henrik Roma szakkollégium ellen, amivel biztossá vált, hogy érmet kapunk a nap végén. A rendezők ellen azonban jött a feketeleves: 3-1-re kikaptunk, bár a remény még élt arra, hogy első ízben megkaparintsuk a KRSZH-trófeát.

 

 

Isten segítségével ez meg is történt: az utolsó hármasban „körbeverés” történt, hiszen a Jezsuita Roma Szakkollégium legyőzte a debreceni görögkatolikus testvéreinket, így az utolsó mérkőzésen legalább négygólos különbség kellett ahhoz, hogy miénk legyen az első hely. Noha eleinte csak titkon reménykedtünk a sikerben, végül csodás győzelem lett a vége: 6-1-re nyertünk a JRSZ ellen, így 2018-ban a WISZ lett a KRSZH-focikupa bajnoka!

 

Az első helyezettnek járó trófea és a vándorserleg mellett, Danó Henrik révén a gólkirályi címet is hazahozhattuk. Köszönjük játékosainknak a kitartást, szurkolóinknak pedig az odaadó bíztatást – a remek hangulatról árulkodjanak a képek!

 

A KRSZH-focikupáról készült képeket ide kattintva lehet megtekinteni.

 

 

Dezső Attila

Partnerek