Campus Fesztiválon jártunk

2018. július 23.

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium saját sátorral volt jelen Kelet-Magyarország legnagyobb zenei fesztiválján. Az esemény az EFOP- 3.4.1 -15-2015-00004 számú „A Wáli István Református Cigány Szakkollégium szakmai fejlesztése ” projekt keretében valósult meg.

 

A Campus Fesztivál hagyományosan 0. nappal kezdődik – ilyenkor a legtöbb helyen még csinosítgatják a sátrakat, folyamatos a cégek, egyesületek, kereskedelmi egységek kitelepülése, sőt, ilyenkor még a Nagyszínpad előtt sem tolonganak a tömegek, serény munkások ugyanis javában az állványzaton dolgoztak, hogy a következő napra minden készen álljon.

 

 

Serények voltunk mi is szerdán, hiszen a Civil Faluban található sátrunk csütörtökön már teljes pompájában várta az érdeklődőket. Kivittük a sokak által már jól ismert Szociopoly társasjátékot, a látogatók cigány totót tölthettek ki, melyben többen között az is kiderült, hogy megközelítőleg hány roma él Magyarországon, illetve pontosan mennyi tagja van a 100 tagú cigányzenekarnak.

 

A sikeres kitöltők WISZ-es tollat, jegyzetfüzetet, vagy éppen cukorkát kaptak, hallgatóinkkal történt beszélgetések során pedig megismerhették szakkollégiumunk működését, milyen célja van intézményünknek, és hogy milyen szerepet foglal el a debreceni felsőoktatás életében.

 

 

Bízunk benne, hogy kitelepülésünkkel még több emberhez tudtuk elvinni a szakkollégium jó hírét – jövőre találkozunk ugyanitt!

 

Dezső Attila
Fotók: Németh Márti, Dezső Attila

Partnerek