Mindig foglalkoztatott az üzleti világ

2018. július 30.

Csonka Dóra nagyon céltudatosan tör előre álmai megvalósításáért, és egyelőre elég jó úton halad. 

 

Hogyan lettél szakkolis? 

 

2017 nyarán meglátogattam két barátnőmet, Borsi Noémit és Borsi Lídiát, és ők meséltek nekem arról, hogy miért vannak itt, és milyen programokon vesznek részt.

 

Mi fogott meg leginkább abban, amit elmondtak?

 

Az, hogy nem olyan, mint egy átlagos kollégium, ahol százan vannak, hanem ennél jóval kevesebben, meséltek az önkénteskedési lehetőségekről, a legjobb azonban az, hogy keresztény alapokra épülő intézményről van szó. Mivel Debrecenben ez ritkaságnak számít, nagyon fontos volt számomra, hogy ilyen közegbe jöhetek.

 

Mi volt a legjobb az elmúlt egy évben?

 

Főképpen a szakkolis hétvégék, ezek közül is azok, melyeken a gyakorlatra helyeződött a hangsúly. Ilyen volt a stresszkezelés, vagy a Prezi-képzés, nálam ezek eléggé betaláltak.

 

Mit tanulsz Debrecenben?

 

Ez volt az utolsó évem germanisztika alapszakon, IT-specializáción – már az egyetem előtt is az IT Servicesnél szerettem volna dolgozni, ahol egy évet gyakornokként is eltölthettem. A szakkoli azért is fontos volt számomra, mert koncentrálni tudtam a tanulmányaimra – sajnálom, hogy itt kell hagynom, de nyártól minden valószínűséggel teljes állású munkatársként fogok az IT-ben dolgozni.

 

Miért pont ez az irány érdekel?

 

Mindig is foglalkoztatott az üzleti világ, az informatika, az irodai munka, a leendő munkahelyemen pedig nagyszerűen lehet majd hasznosítani az eddig megszerzett elméleti és gyakorlati tudást.

 

Milyen távlati céljaid vannak?

 

Tavasszal jelentkeztem a Gazdaságtudományi Kar Emberi erőforrás tanácsadó mesterszakára, melyet munka mellett mindenképp el szeretnék végezni. Egyébként cégen belül többféle nyelvi és informatikai képzés is adott – a következő három-négy évre tekintek előre, az első célom egyelőre a folyamatos fejlődés és a tanulás.

Partnerek