Megkezdődött a tanév a WISZ-ben

2018. szeptember 14.

Csütörtök esti, hallgatói közgyűlésünkkel hivatalosan is kezdetét vette a Wáli István Református Cigány Szakkollégium 2018/2019-es tanéve. 

 

Mindig jó látni, ahogyan az új hallgatók otthonra lelnek nálunk: mindössze néhány napja, hogy hivatalosan is a WISZ-hez tartoznak, már nagyon otthonosan mozognak az intézmény falai és szenior társaik között. Bár szomorúak vagyunk, hogy egy-egy év végén búcsút kell vennünk néhány hallgatónktól, mégis örömünkre szolgál, hogy távozásuk egyetemi tanulmányaik befejezéséhez és a sikeres diplomaszerzéshez köthető – no és az is, hogy helyükre olyan fiatalok kerülnek, akik tovább öregbíthetik a szakkollégium hírnevét. 

 

Ahogyan a korábbi években, ezúttal is hallgatói közgyűléssel kezdődött meg a tanév, az egyetemi szemeszter első hetében: az újakat és régieket igazgatónk, Mózes Áron köszöntötte, majd a WISZ munkatársainak bemutatkozása után a hallgatók figyelmébe ajánlotta az előző félévben megjelent kiadványainkat: az „Ugródeszka lendülettel – Reziliens wális szakkollégisták” című tanulmánykötetet, melyben alumni hálózatunk tagjai mesélnek életük és tanulmányaik kihívásairól, valamint az intézmény 2018-as évkönyvét, mely az előző tanév eseményeit dolgozza fel. 

 

Igazgatónk ezt követően ismertette a Wáli István Református Cigány Szakkollégium szabályzatát és házirendjét, melyhez minden egyes hallgatónak szigorúan tartania kell magát, hiszen ez az alapja a békés és előremutató együttéléshez. Ebbe beletartozik a közös helyiségek (konyha, mosdó, közösségi tér, imaterem, mosoda, folyosók) higiéniája, mit szabad és mit nem a szakkollégium területén – bizonyos kihágásokat Mózes Áron egy meg nem nevezett ugandai szakkollégiumból vett példákkal 

támasztotta alá. :) 

 

Lelkészünk, Lovász Márton mesélt az évközi bibliaórák és istentiszteletek rendjéről, valamint arról, hogy a lelkigondozói szoba mindig, mindenki előtt nyitva áll – egyébként egyedülálló módon a keresztény roma szakkollégiumok között. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az önkéntesség milyen fontos részét képezi a szakkolis életnek – egy félévben egyébként 15 órát kell teljesíteni ebből a hallgatóinknak.

 

A WISZ irodavezetője, Kertiné Rózsa Anikó meleg szívvel ajánlotta a hallgatók figyelmébe a szakkollégium folyamatosan bővülő könyvtárát, ahol szakkönyvektől kezdve lelki olvasmányokon keresztül informatív kiadványokig minden megtalálható.

 

Hallgatóink a közgyűlésen ismerték meg az első szakkollégiumi hétvége programját: pénteken Dr. Hodossy-Takács Előd, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem docense tart előadást, szombaton Lillafüredre és Miskolctapolcára látogatunk, vasárnap pedig a budapesti Független Színház társulata lesz a vendégünk. 

 

Sok sikert és áldást kívánunk minden új és régi hallgatónknak az előttük álló tanévre!

 

Dezső Attila

 

Galéria az évnyitó eseményeiről ITT!

Partnerek