Hatalmas siker volt a WISZ cigány táncháza

2018. október 16.

Júniusban első ízben rendeztünk Cigány Táncházat a debreceni Ifjúsági Házban , október 12-i eseményünkön pedig már amiatt kellett aggódnunk, hogy lesz-e elég hely minden érdeklődő számára. 

 

 

Akárcsak néhány hónappal ezelőtt, az őszi táncházban is a Karakter Népzenei Együttes zenészei és táncosai szolgáltatták a muzsikát és tanítottak meg nekünk izgalmas lépéseket. Ahogyan az korábban bebizonyosodott, az Ifjúsági Ház remek hely ilyen alkalmak szervezésére, a mostani táncház azonban annyi érdeklődőt vonzott, hogy egy pillanat erejéig elgondolkoztunk azon, beférünk-e mindannyian a terembe – ám „a sok jó ember kis helyen is elfér”-mondás ezúttal is értelmet nyert.

 

Fiatalok és idősebbek, romák és nem romák együtt, önfeledten adták át magukat a cigány kultúra e remek szeletének, a néhány órás mozgás után pedig mindenki egyöntetűen várta a folytatást. 

 

„Nagyon hangulatos volt az este, új embereket ismerhettem meg, és kicsit közelebb kerülhettem a cigány kultúrához” – monta a táncházon részt vevő egyik hallgatónk, Váradi Lucia. „Alapvetően könnyűnek tűntek a lépések, mégis nagyon nehezek voltak – de így is óriási élményt jelentettek.”

 

Tavasszal folytatjuk!

 

Még több kép a galériában!

 

Dezső Attila
Fotók: Mózes Áron

Partnerek