Habiszti

A Habiszti Cigány Kulturális Társasjáték remek kikapcsolódást nyújt a játékosoknak és közben új ismeretekkel is gazdagabbak lesznek. A játék során nem bízhatja magát senki pusztán a szerencsére, hiszen szükség lesz a tudására, taktikára és ügyességre is, hogy elsőként érhessen célba. A honlapon, leegyszerűsített formában lehet kipróbálni a Habisitit, amely reméljük meghozza mindenki kedvét, hogy személyesen is kipróbálja egyik játékestünkön. Megtalálhatóak a honlapon a játék során fontos piktogramok és jelentésük, amelyek befolyásolják a játék menetét, de ezek a funkciók, csak a személyes játék során érhetőek el. Így tehát, az internetes játék szabályai sokkal egyszerűbbek: a Kipróbálom gombra kattintva egy-egy kérdést kapunk a különböző témakörökből (Kiről van szó? - híres emberek; Alkotások, művek, szerzők; Recept kártya; Szókártya), melyekre a válaszlehetőségek közül kell megadnunk a helyes választ. Miután válaszoltunk, megtudhatjuk mennyire vagyunk tájékozottak a roma kultúra területén.
Kipróbálom

A Habiszti társasjáték táblája

habisti

Ikonok jelentése

LOTTÓ
LOTTÓ: Nyertél a lottón! Amennyi sárga színű tallérod van, ugyan annyit kapsz még hozzá.
MIKROFON
MIKROFON: Amennyiben egy cigány dalból néhány sort el tudsz énekelni, akkor kettőt előre léphetsz. Amennyiben nem, lépj hátra kettőt!
HÁROM SÁRGA SZÍNŰ TALLÉR
HÁROM SÁRGA SZÍNŰ TALLÉR: Melléd szegődött a szerencse. Dobj háromszor a dobókockával! Amennyit dobsz, annyi sárga színű tallér üti a markod.
LÁBNYOM
LÁBNYOM: Jönnek a csendőrök. Vonatra tesznek. Menekülj! Hívd a szerencsét! Dobj a dobókockával.
TÁNCOLÓ EMBER
TÁNCOLÓ EMBER: Balogh Béla aranysarkantyús táncos gyakorol. Lesd meg, vagy csapásolj te is a "szivárványtáncossal". Pihenj egy körön át! És kapj egy piros színű tallért.
ECSET
ECSET: Péli Tamás festi a Születés című híres pannóját. Csodáld meg, légy gazdagabb általa. Kapsz egy piros színű tallért.
KÉT SÁRGA SZÍNŰ TALLÉR:
KÉT SÁRGA SZÍNŰ TALLÉR: Melléd szegődött a szerencse. Dobj kétszer a dobókockával! Amennyit dobsz, feleannyi sárga színű tallér üti a markod.
VESZTES LOTTÓ
VESZTES LOTTÓ: Veszítettél a lottón. Odalett minden sárga színű tallérod.
HEGEDŰ
HEGEDŰ: Cinka Panna hegedül. Ülj le lábaihoz és hallgasd! Kimaradsz egy körből, de egy sárga tallér üti a markod.
MASZK
MASZK: Melyik híres cigány ember bőrébe bújnál? Mondd a nevét és nyerj egy sárga színű tallért.
HANGSZÓRÓ
HANGSZÓRÓ: Válassz valakit a játékostársaid közül, aki a füledbe súg egy dal vagy vers részletet, te pedig hangosan mond újra! Ha teljesítetted, kapsz egy piros tallért, ha nem, fizess két sárga színű tallért.
CSAPDA
CSAPDA: Csapdába estél. Kimaradsz egy körből.

Következő alkalom:

Hol vásárolható meg:

Partnerek