Lezárult hallgatóink nyelvi képzésének támogatása

2021. november 11.

2021. október végén zárult hallgatóink nyelvi képzésének támogatása, melynek keretében a Magyar Nemzeti Bank Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatósága 900.000 forinttal támogatta képzési programunkat.

 

A támogatás célja a szakkollégium hallgatóinak nyelvi kompetenciájának fejlesztése volt, amely nyelviskola által indított nyelvi képzéseken való részvétellel és a hozzá kapcsolódó tananyag biztosításával valósult meg.

 

A hátrányos helyzetű tanulóknak fokozott kihívás az idegennyelvek elsajátítása, akár a diploma megszerzésének feltételeként jelentkező nyelvvizsga is. Kiemelten fontos a hallgatók nyelvi képzése, szinten tartása. Ezt a lehetőséget már csak redukált mértékben tudjuk biztosítani, elsősorban a diplomaszerzéshez szükséges nyelvvizsga megszerzéséig. A megítélt támogatásból azokat a hallgatókat is fejleszteni tudtuk, akik a már meglévő nyelvtudásukat szerették volna szinten tartani, illetve felsőfokú nyelvvizsgára szeretnének felkészülni.

 

Előzetes igény és szintfelmérés alapján 13 hallgató élt ezen lehetőséggel, elsősorban angol és német nyelvből. A támogatási időszak lezárása után sem áll le a fejlesztés, többen folytatják a felkészülést, de már saját keretünkből.

 

Köszönjük a Magyar Nemzeti Banknak a bizalmat és lehetőséget!

 

Partnerek