Komádi tanodások látogattak a WISZ-be

2019. szeptember 23.

A fiatalok 2019. 09. 23-án délelőttlátogattak el a Wáli István Református Cigány Szakkollégiumba, ahol különféle játékos foglalkozások várták őket. Az esemény az EFOP-1.3.7-17-2017-00221 "A Wáli István Református Cigány Szakkollégium tevékenységének bővítése és minőségi fejlesztése" projekt keretein belül valósult meg.

 

 

A hallgatók az érkező vendégek számára izgalmas programokkal készültek, melyek között volt kvíz, meseolvasás és videónézés is. Emellett fontos szerepe volt annak is, hogy a tanodások megismerjék a felsőoktatásban tanuló hallgatók élettörténeteit, nehézségeit, kihívásait és példaértékű helytállásukat. Mindezt színesítve egy videón keresztül betekintést is nyerhettek a diákok a szakkollégiumi élet mindennapjaiba: megtudták, milyen lehetőséget takar maga az a kifejezés, hogy szakkollégium, ráadásul cigány szakkollégium, s végül, de nem utolsó sorban: keresztény cigány szakkollégium.

 

A programokat szervező szakkollégisták elmondása szerint a diákok érdeklődőek voltak, s a színes programoknak köszönhetően jókedv, vidámság, életerő sugárzott róluk. A papírszínház színes képei külön elnyerték a diákok tetszését, a kvíz pedig egy kicsit megmozgatta a gondolkodásukat, miközben kooperációs készségük is fejlődött. S természetesen a jutalom sem maradhatott el egy-egy ceruza, toll, vagy némi édesség formájában.

 

Mint kiderült, volt köztük olyan, aki majd gimnáziumban szeretne tovább tanulni, s bízunk benne, hogy eljut addig, hogy a Wáli istván Református Cigány Szakkollégium táborát gyarapítsa. Addig pedig útravalóul némi taneszközzel járult hozzá a WISZ ahhoz, hogy ezen a lépcsőn elindulva eszébe jusson egy-egy diáknak az, hogy honnan hová visz az út. Igen, akár a WISZ-be. :)

 

Bízunk benne, hogy élményekkel és emlékekkel gazdagon mentek haza a tanulók, s azzal a tudattal, hogy érdemes. Mert ha másnak sikerülhet, akkor nekik is sikerülhet - szakkollégista hallgatók példaértékű élettörténeteit hallgatva szeretnénk, ha ez fogalmazódna meg a diákokban.

 

Szöveg: Godó Katalin
Fotók: Visnyei Krisztofer

 

Még több kép a tanodások látogatásáról a galériánkban, mely ide kattintva érhető el! 

Partnerek