Csodás kézműves termékek születtek a WISZ Romani-workshopján

2020. február 11.

Varga Erika, a Romani Design alapítója volt a vendégünk, akinek irányítása mellett szebbnél szebb kiegészítőket készítettek hallgatóink.

 

Varga Erika és húga, Helena elkötelezett hívei a roma kultúra népszerűsítésének, a Romani Designnal pedig Európa-szerte egyre ismertebbé teszik a hagyományos cigány motívumokat kollekcióikon keresztül. Az általuk készített ruhákat olyan ismert személyiségek viselték már kifutón és a kamerák előtt, mint Borbély Alexandra, Pásztor Anna, Epres Panni, Keresztes Ildikó vagy Tóth Gabi.

 

Február 7-én, pénteken a wális hallgatók próbálhatták ki magukat a tervezésben: fülbe- és hajbavalókat, karkötőket készíthettek. A kézműveskedést megelőzően Varga Erika elmesélte az általa alapított divatmárka történetét, majd motivációs beszélgetésben vett részt a szakkollégistákkal, a cigányság kultúrájáról, mai helyzetéről, identitásról és a fiatalok terveiről.

 

Nézzétek meg galériánkban ide kattintva, milyen mesterművek készültek a wiszesek szorgos kezei alatt!

 

A szombati napon hallgatóink részt vettek a Protestáns Cigánymissziós Találkozón, ahol önkéntes feladatokat vállaltak. A legtöbben az ebéd kiosztásánál segédkeztek – több, mint 1500 főt kellett kiszolgálni! –, de volt, aki a Debreceni Református Nagytemplomban köszöntötte és igazította útba az érkezőket.

 

Szöveg és fotók: Dezső Attila

 
*
 
Az előadás és workshop ROMA-NEMZ-KUL-20-0688 pályázat keretében került megvalósításra.
 

Partnerek