Fókuszban a Közösség

2022. október 21.

A szakkollégiumunkban a közösségépítésnek már többéves hagyománya van. A hallgatók igényeihez igazodva a Hallgatói tanács tagjai az alábbi programokat valósították meg ebben a félévben:

 

 

De volt már a korábbi években:

 

 

A diákok érdeklődéséhez, igényeihez mérten alakulnak mindig a programok. De emellett a közösség maga is garantálja a jó hangulatot. Nem volt ez másként idén sem.

 

A szabadulószoba szinte már hagyomány, 1-2 csapat rendszeresen elmegy szerencsét próbálni. Ebben a félévben egy metró kocsiból kellett kiszabadulni.

 

 

Voltak, akik pedig állandó jelleggel igénylik a paintball-t mint közös szabadidős programot. Szintén töretlen népszerűségnek örvend.

 

 

A falmászás viszont egy kuriózum volt, amit csak néhány bátor és lelkes hallgató vállalt be: Tamara, Joci és Laura. De bátraké a szerencse és a mosoly.

 

 

Aztán egy önismereti utazás is volt Orvos-Tóth Noémi: Szabad akarat című előadása. Nagyszerű előadás volt. Ehhez egy összefoglalót, hogy miről is volt szó azt is elküldöm. Mindenkinek mondott valamit, amivel azonosulni tudott vagy ami gondolkodásra serkentette. Élvezték és hasznosnak tartották – nem csak a szakkollégisták, hanem a vezetőség tagjai is. :)

 

 

Végül a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon zajló színdarab is, melynek címe: Játék a kastélyban – nagy sikert aratott. Humoros, érdekes, izgalmakkal teli, fordulatos darab volt, s minden korosztálynak egyaránt kellemes élményt nyújtott. Nem véletlenül tapsolták vissza a közönség tagjai a színészeket. Az éjszakába nyúló, szabad ég alatt zajló programon részt vett Godó Katalin, György Dóra, Pethő Tamara és Váradi Lúcia. Voltak köztük olyanok, akik még ezelőtt soha nem vettek részt a szabadban zajló előadáson, így kuriózumként élték azt meg. Maga a technika, a színészek mozdulatai és minden teljesen adott volt arra, hogy élvezhető és befogadható legyen a tartalom – nyilatkozta az egyik hallgató. Kiemelte továbbá, hogy a vizsgaidőszakban külön jót tett neki ez a kikapcsolódás, s reméli, hogy a későbbiekben is hasonlóan szuper programok lesznek majd terítéken.

 

Ahogy az egyik szakkollégiumi konferencia mottója is mondaná: „Jó nekünk együtt.” :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szöveg: Godó  Katalin

Partnerek