A humanista gondolkodás hatásai ma - Mózes Áron

2022. november 16.

2022. 10. 08. 8.30 - 12.00: A humanista gondolkodás hatásai ma- Mózes Áron

 

 

A humanizmus eszmék személyes és intézményes kapcsolatok révén jutottak el Itáliából Európa különböző térségeibe, és ebben a folyamatban igen nagy szerepet játszottak az egyházi vezetők. A pápai kúria számos tudós pártfogója volt a XIV. században. Ehhez kapcsolódóan szakkollégiumunk is ízelítőt kapott eme téma elmélyülésében.

 

 

 

 

 

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium október eleji hétvégéjén ismét érdekes, színes programok és előadások várták a hallgatókat. A szakkollégium munkatársai olyan programokat szerveznek, melyeknek előnyei vitathatatlanok, így volt ez a szombati napon is, amikor Mózes Áron igazgató adott elő.

 

 

 

 

Előadásában a humanizmusról, annak főbb képviselőiről beszélt, melynek pikantériája, hogy buzdítsa a szakkollégistákat is a kritikus szemléletre, ezzel is erősítve az értelmiségi létet. Az előadás második felében az LMBTQ ideológia és teremtési rend fogalmi rendszerének megismerése következett, melynek lényegi elemeként jelent meg a keresztyén szellemiség, szakkollégiumunk védjegye. Az előadás relevanciája, érdekessége eklatáns, folytatásra érdemes, hiszen a téma korántsem olyan egyszerű, mint ahogyan hisszük. A keresztyén szellemiség jegyében történő gondolkodás mindannyiunk számára szükségszerű, azonban személyes véleményem szerint az ehhez hasonló témájú előadások mindig többet tesznek a tudásunkhoz, s nemkülönben ahhoz, hogy keresztyén emberként hogyan élhetjük meg hitünket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szöveg: Balogh Jenifer

Plakát: Orsós Daniella

Partnerek