Húsvéti Istentisztelet a WISZ-ben

2023. április 10.

Jézus földi szolgálata során tetteivel és tanításaival egyaránt hangsúlyozta, mennyire fontos Istent szeretni. A zsinagógában vagy a hegyoldalon, bárhol is járt, mindig időt szánt arra, hogy imádattal forduljon mennyei Atyjához.

 

Így tanította az embereket:

 

Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből. Ez az első nagy parancsolat.

 

A szakkollégiumban a hit fontossága és tisztelete mindig jelen van, így követve Jézus tanításait, mindig időt szánunk arra, hogy oda forduljunk Hozzá, és a mennyei Atyához.

 

A Wáli István Református Cigány Szakkollégiumban húsvét alkalmából dicsőitettük Istent, és az ő jelenlétét. Lovász Márton, a szakkollégium lelkésze bibliaolvasással, prédikációval, imával, valamint dicsőítő énekekkel végezte az Istentiszteletet. Mindannyiunk számára értékes az Istentisztelet által való töltekezés, s a hitben történő megélése az ünnepnek.

 

 

A szakkollégium hallgatói és munkatársai a húsvéti szokásokat, hagyományokat sem hagyta figyelmen kívül. Az Istentiszteletet követően szeretetvendégséget szerveztek a hallgatók, ahol a szakkollégium fiúi, Lovász Márton lelkészünkkel együtt verssel köszöntötték a leányokat, s hagyományokhoz híven meg is locsolták azokat. A lányok válaszul ajándékkal készültek, s a jól megérdemelt pirostojás landolt a fiúk zsebeiben. A jó hangulatban telt szeretetvendégség, és az Istentisztelet hozzájárult ahhoz, hogy mindenki szívében hittel, reménnyel, és szeretettel készüljön az ünnepre.

 

 

 

Minden Kedves Testvérünknek kívánunk Istentől Áldott, Békés Húsvéti Ünnepet!

 

 

Szöveg: Balogh Jenifer

Partnerek