A jog világa érdekel a leginkább - Balog Cintia Deborah

2018. július 25.

Balog Cintia Deborah első éves hallgató a DE-ÁJK Jogi asszisztensi szakképzésén, és nagy álmai vannak ezen a pályán. 

 

Miért jelentkeztél a szakkollégiumba?

 

A nővérem, Henrietta már régóta a WISZ tagja, tőle hallottam először az intézményről. Két évvel ezelőtt jártam nála vendégségben, és mesélt arról, hogy milyen lehetőségeket kapnak a hallgatók. Nekem különösen a nyelvi képzések tetszettek, és nem akartam belőle kimaradni!

 

Milyen nyelvek iránt érdeklődsz?

 

Jelenleg angolt és olaszt tanulok – előbbiből jobb vagyok, de folyamatosan fejlődök az olasszal is. 

 

Milyen szakon tanulsz?

 

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán vagyok, és jogi asszistensnek készülök – 2019 nyarán fogok végezni, utána pedig vagy igazságügyi igazgatási, vagy jogász alapszakra szeretnék majd jelentkezni.

 

Mi a legszimpatikusabb számodra a szakkollégiumban?

 

A közös hétvégéket nagyon hasznosnak tartom, illetve nagyon szeretem a bibliaórákat is, hiszen úgy érzem, minden alkalommal feltöltődök. Nagyszerű közösséget alkotunk, szeretek itt lenni!

 

Milyen terveid vannak a jövőre?

 

Ha sikerül a második szakra felvételezni, valószínűleg le tudom rövidíteni a képzés időtartamát, hiszen a jogi asszisztensiből több tárgyat is el tudok majd fogadtatni. Ha azt elvégzem, közigazgatási intézményben szeretnék dolgozni, a nyelvek miatt viszont valószínűnek tartom, hogy mesterképzésre szintén jogra megyek, csak angol nyelven.

 

Mi lenne az álommunka számodra?

 

Nagyon szeretnék magyar, vagy nemzetközi cégnél jogi tanácsadó lenni – a munkaszerződések, munkaügyek, munkaperek területe az, ami kifejezetten érdekel.

Partnerek