Borsodi körút a Wáli István Református Cigány Szakkollégium nyári táborában

2021. szeptember 7.

Intézményünk hallgatói és munkatársai 2021. augusztus 9. és 11. között többek között Borsod-Abaúj-Zemplén megye leghíresebb református nevezetességeit is megtekinthették az idei nyári tábor során.

 

Sajnos a koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem tudtuk megtartani hagyományos nyári táborunkat, s mivel az elmúlt tanév nagy része online oktatás keretein belül zajlott, mindannyian vágytunk már arra, hogy személyesen találkozzunk egymással.

 

Remek lehetőséget adott erre az augusztusi táborunk: az első nap délelőttjén meg sem álltunk Sárospatakig, ahol a Református Kollégiumot, illetve a Rákóczi-várat tekinthettük meg  a kulturális program mellett remek lehetőség adódott a kötetlen beszélgetésre és együttlétre is. Például alumni hallgatónkkal, a sárospataki Budai Viktorral, aki 2020-ban az Év Roma Református Pedagógusa lett az Országos Református Cigánymisszió szavazásán.

 

Másnap Tarcal felé vettük az irányt, ahol az Áldó Krisztus szoborhoz sétáltunk fel, majd a csodálatos látványt nyújtó bányató mellett időzhettünk. Ebéd után a nap második része a mögöttünk hagyott tanév értékeléséről, és az előttünk álló időszak tervezésről szólt.

 

Táborunk harmadik napján Vizsolyba indultunk, ahol Károlyi Gáspár 1590-ben először nyomtattatta ki magyar nyelven a Szentírást. Itt a református templom és a bibliamúzeum várt ránk, ebédet követően pedig a bibliafordítóról elnevezett gönci múzeumot és bibliakiállítást látogattuk meg. 

Partnerek