Volt zsákjában minden jó: Mikulás-est a Praetor-szakkollégiumban

2017. december 9.

Még az egyetemisták sem nőttek ki a mikulásozásból!

 

Ennek ékes bizonyítéka a debreceni Praetor Szakkollégium által szervezett Mikulás-est volt december 7-én, amely egykori és jelenlegi Praetor-szakkollégisták, egyetemisták és egyetemi oktatók, wális szakkollégisták, HÖOK Tehetségmentor Programban résztvevő mentorok és mentoráltak, különféle meghívott vendégek, az Abigél Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium növendékei és szülei előtt egyaránt nyitva állt.

 

 

Az este Dr. Szűcs Lászlóné dr. Siska Katalin, egyetemi docens köszöntőbeszédével indult, eközben a Mikulás kivétel nélkül szaloncukrot osztogatott a vendégeknek. A vacsorára történő ráhangolódást az Abigél Művészeti Iskola növendékeinek produkciója segítette, egyéni, páros és csoportos táncokkal. Miután a nagyszakállú kiosztotta a jól megérdemelt finomságokat, Dr. Siska Katalin sem tétlenkedett, ő maga is kedveskedett a Praetor szakkollégistáinak, munkájukat különféle ajándékokkal jutalmazta. Mindenkit, akit kiszólított, személyes, hozzá illő szavakkal mutatta be a közönségnek, nem felejtve el a közös munka során szerzett tapasztalatokat. Ebből is látszik, milyen bizalmas kapcsolatot ápol a volt diákokkal és a jelenlegi hallgatókkal. Csak halkan jegyzem meg, hogy nem egy wális szakkollégistának mentora az egyetemi docens. :)

 

 

Miután vége lett a táncnak, a vendégek kezdtek egyre éhesebbek lenni, a vacsora tehát nagyon jól esett mindenkinek: gyümölcs- és palócleves közül lehetett választani, de voltak különféle saláták is, rántott húsok, máj, karfiol, töltött hús, burgonya és spagetti, szóval minden földi jóval elláttak minket ezen az estén. Tiramisu és túrógombóc is szerepelt a menüben, melyek fogyasztása közben remek hangulatban lehetett beszélgetni, s új kapcsolatok kiépítésére is lehetőség nyílt. Élményeink bizonyítására egy közös képre is összeálltunk (ültünk) társaimmal, a menüről viszont nem készült fotó, mert minden olyan ízletesnek bizonyult, hogy étvágyunk csillapítása közben nem értünk rá ezzel foglalkozni. :) 

 

 

Arról viszont tudunk képet mutatni, hogy már a menü is milyen ízlésesen lett megfogalmazva! Bizton állíthatom, legalább ilyen finom is volt minden, mint ahogyan azt leírták!. :)

 

 

Godó Irén

Elsőéves szociálpolitika mesterszakos hallgató

Partnerek