Beleszerettem a jogi pályába

2019. július 3.

Korábban szakiskolába küldték volna tanárai, ma már jogásznak tanul – a tiszafüredi Balogh Angéla céltudatosan halad előre, a szakkollégium nyújtotta segítséget pedig hatalmas lehetőségnek tartja ezen az úton.

 

Miért kezdett érdekelni a jogi pálya?

 

Gimnázium alatt rájöttem, hogy a humán tárgyak állnak közelebb hozzám. A jog egyébként mindig is foglalkoztatott, csak sajnos először nem vettek fel jogász szakra. Ezért a kétéves jogi asszisztensi képzést választottam, amely segített abban, hogy jobban megismerjem a területet, ráadásul ennyi idő alatt el tudtam dönteni, hogy valóban ezzel szeretnék-e a későbbiekben foglalkozni. Mivel beleszerettem, a két év után ismét jelentkeztem jogásznak, és hála Istennek, 2018 nyarán sikerült is felvételt nyernem.

 

Jogon belül melyik az a terület, amellyel később foglalkozni szeretnél?

 

A polgári és a családjoggal leginkább. De nagyon érdekel a közjegyzői és az ügyészi munka is.

 

Mi motivált a tanulásra?

 

Leginkább édesapám, de akadtak nehézségek. Például az egyik volt tanárom azt tanácsolta neki, hogy szakiskolát jelöljek meg, mert annál többre úgy sem vagyok képes. Ez nem csak nekem, de szüleimnek is rosszul esett, ezért eldöntöttem, hogy maradandót fogok alkotni, ezzel is bizonyítva másoknak és magamnak is, hogy képes vagyok rá. Nagyon szeretném, ha büszke lenne rám a családom.

 

A szakkollégiumban mi keltette fel az érdeklődésedet?

 

Fél éven keresztül csak kollégistaként éltem a WISZ-ben, aztán kiköltöztem, de aztán beláttam, mekkora segítséget tud nyújtani számomra. Legjobban a mentorprogram tetszik, hiszen óriási lehetőség, hogy egy egyetemi tanárral vagy professzorral közvetlen kapcsolatba légy, amely túlmutat a hagyományos tanár-diák viszonyon. Azért van melletted, hogy segítsen az anyagban, hogy motiváljon. Minden segítség, amit a szakkoli nyújtani tud, sokat számít, ott van például a nyelvi képzés. Jelenleg az angol felsőfokúra gyúrok, a saját tanár megléte hatalmas előny a vizsgára való készülésben. Itt remek a közösség, a szakkollégiumi hétvégéken is mindig jól érzem magamat, hasznos ismereteket sajátíthatunk el. Röviden: jól döntöttem, amikor beadtam a jelentkezésemet!

Partnerek