A szakkollégium mindig biztos támaszt jelent nekem

2019. július 3.

Godó Irén szociálpolitika mesterszakon végzett a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán, ősztől doktori képzésben folytatja tanulmányait – e mellett pedig szívesen vágna másba is.

 

Gratulálok a mesterdiploma megszerzéséhez! Mi a következő lépcsőfok?

 

Jelentkeztem doktori képzésre a Debreceni Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Doktori Programjába. Nagyon szeretnék bekerülni, s ezáltal minél jobban elmélyülni a kutatás világában. Ha sikerül, jó lenne mellette valamennyit dolgozni is. Fontosnak tartom a különféle tapasztalatokat, a terepen való munkát. Szerintem egy szociálpolitikusnak elengedhetetlen, hogy mögé lásson dolgoknak, ne csak légből kapottan hozzon döntéseket. A doktori képzésemhez az általam választott romákkal kapcsolatos kutatás azért jó, mert számomra fontos, hogy ne csak szakirodalmakat olvasson az ember, hanem ő maga is kapcsolatba kerüljön másokkal, tapasztalat útján is tanuljon. Már nagyon várom, hogy elkezdhessem a kutatást. :)

 

Miért pont ezt az irány választottad?

 

Humán beállítottságú vagyok. Fontos volt számomra, hogy a nemzetiségi óvodapedagógus szak után tovább képezzem magam. Azért esett a szociálpolitika képzésre a választásom, mert mindig is érdekelt a társadalom működése, szerettem volna minél jobban átlátni a különféle társadalmi mechanizmusokat, s betekintést nyerni a szociálpolitika világába. Úgy érzem, hogy még mindig van mit tanulnom, van hova fejlődnöm, ezért jelentkeztem doktori képzésre.

 

Milyen volt az elmúlt éved a szakkollégiumban?

 

Eseménydús éven vagyok túl, melynek során a szakkollégium mindig biztos támaszt jelentett nekem. Legyen szó a tanulmányaimról, a Független Színházzal való együttműködésről, illetve az OTDK-n való részvételről és a szakdolgozatírásról, a doktori felvételiről. Idén több kutatásba is bekapcsolódtam, és több újonnan érkezett szakkollégista diákkal is sikerült megismerkednem. Nagyon örülök, hogy ilyen remek közösségben vagyok. Igaz, olykor adódnak kisebb feszültségek, de szerintem ezekből is lehet tanulni.

Partnerek