Minden hiányozni fog a szakkoliból

2019. július 16.

Németh Márta ebben a tanévben végezte el tanulmányait biológia-földrajz tanári szakon, ősztől már őt fogja figyelni sok-sok érdeklődő szempár.

 

Milyen érzésekkel búcsúzol a Wálitól?

 

Négy és félévet töltöttem el a WISZ-ben, ez az időszak pedig mély nyomot hagyott bennem. Egy igazi mentsvár volt a szakkoli.

 

Van kedvenc emléked?

 

Rengeteg, de ha egyet kellene említeni, akkor az szülinapom megünneplése ebben az évben – váratlanul ért! Egyébként a közösségi programok fognak megmaradni bennem leginkább, a kirándulások, a szakkolis hétvégék, a társasestek… minden hiányozni fog!

 

Emberileg-szakmailag mit adtak neked az itt töltött évek?

 

Sokkal komolyabb lettem, a személyiségfejlesztéssel kapcsolatos kurzusok rengeteg pluszt tettek hozzá ehhez az időhöz. Sőt, az előadások, konferenciák mind-mind abban segítettek, hogy még jobb tanár legyen belőlem, és minden készség egy adott szituációban jön majd elő. Teljesen másvalaki fog kilépni innen, mint aki idejött.

 

Tudod már, hol fogsz tanítani?

 

Egyszer azt mondtam, ahová sodor a szél, másszor, hogy Debrecenben, majd hazahúzott a szívem. A szakkoliban gyakran hallottuk, hogy jöttünk valahonnan, az itt tanultakat pedig olyanoknak adjuk át, akiknek szükségük van rá – ezért is fogok szeptembertől a kisújszállási Kossuth Lajos Általános Iskolában dolgozni.

 

Miért éppen biológia-földrajz szakon végeztél?

 

Ha a fiatalok ezt a két tárgyat tanulják, megismerik az őket körülvevő világot. Ez nagyon fontos a saját jövőjük szempontjából - és annyira szeretném, ha még többen választanák a természettudományos pályát!

Partnerek