Beszélgetés híres, értéktudatos romákkal - Balogh Róbert WISZ-alumni volt a Baross vendége

2019. december 4.

A híres, értéktudatos roma férfiakat és nőket bemutató beszélgetéssorozatunk negyedik alkalmára ezúttal a Debreceni Szakképzési Centrum Baross Gábor Középiskolája és Kollégiumában került sor. Az esemény az EFOP-1.3.7-17-2017-00221 "A Wáli István Református Cigány Szakkollégium tevékenységének bővítése és minőségi fejlesztése" projekt keretein belül valósult meg.

 

 

A programsorozat korábbi résztvevőinek sorába illeszkedett Balogh Róbert, szolgálatába nemrég beiktatott váchartyáni református lelkipásztor, aki egy kis szatmári faluból, Tiszabecsről indult el a tudomány rögös útján.

 

Róbert a gimnáziumi évek után a Debreceni Református Hittudományi Egyetem lelkészképzésében vett részt, gyakorlati évét Budapesten töltötte, egy évet pedig Genfben, a reformáció egyik meghatározó központjában töltött ösztöndíjasként.

 

Egyetemi évei alatt Robi a Wáli István Református Cigány Szakkollégium tagja volt,  hallgatói tevékénységével és jelenlegi szolgálatával aktívan hozzájárul(t) intézményünk hírnevének öregbítéséhez. 

 

Hazaérkezve a lelkész Jánoshalmán plántált 

gyülekezetet, majd Váchartyánra került családjával, ahol jelenleg is szolgál.

 

Róbert Isten életében megnyilvánuló kegyelméről beszélgetett a középiskola tanulóival - az eseményen szakkollégiumunk képviseletében Lovász Márton lelkész vett részt -, megfogalmazva, hogy egyedül Jézus Krisztuson keresztül vezet az út a parókiáig, és a doktori iskoláig - mely utóbbinak a Károli Gáspár Református Egyetemen részese. 

 

Isten áldja meg Róbert életét, családját és szolgálatát!

 

Szöveg: Dezső Attila
Fotók: WISZ-Archívum

Partnerek