Lakatos Attila: Már gimnáziumban eldöntöttem, hogy wális akarok lenni!

2020. június 15.

Kedves Olvasó, Leendő Szakkollégista! Az én nevem Lakatos Attila, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar biológia szakos tanulója vagyok. Kicsit szerteágaznak a gondolataim, hiszen nagyon sok mondanivalóm van, de akkor kezdem a legelejétől.

 

Gimis korom óta az volt az álmom, hogy egyszer a nevem előtt ott legyen az a bizonyos dr. előtag. Tudtam jól, hogy ez nagyon sok munkával és áldozattal jár, de úgy gondoltam 15-16 évesen, hogy diploma nélkül nem tudnék és nem is szeretnék felnőtt lenni.

 

Teltek-múltak az évek, és amikor 11. osztályos lettem, azon a nyáron az egyik szakkollégistától  hallottam a kollégiumról: rengeteg pozitívumot mesélt, és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy ha felvételt nyerek az egyetemre, akkor én "wális" szeretnék lenni. A sikeres érettségi után be is kerültem az egyetemre, a szakkollégiumba pedig augusztusban volt a felvételi.

 

Ennek során rájöttem, hogy nekem itt a helyem, hiszen nagyon családias hangulatban telt ez a nap. A sikeres felvételit követően be is költözhettem a WISZ-be. A szakkollégium munkatársai első pillanattól kezdve éreztették, hogy nekik egy a fontos: hogy jól érezzük magunkat az intézményben, és hogy elérjük azt a célt, amit kitűztünk magunk elé. A felvételi során jeleztem, hogy én az ÁOK-ra szeretnék járni, majd szeptember közepén, a Mózes Áron igazgató úrral folytatott beszélgetés során tisztázódott bennem, hogy tanulmányaimat folytatom, mint leendő biológus.

 

Attól a perctől fogva tudtam igazán, hogy jó helyen vagyok, és éreztem, hogy ez a hely több egy kollégiumnál. Itt mindenkinek közös a célja, hogy sikeres legyél, és ha elakadsz, vagy segítségre van szükséged, akkor bátran fordulhatsz a WISZ munkatársaihoz.

 

De neked, aki ezt a cikket olvasod, miért pont a WISZ-t kellene választanod?

 

Mindamellett, hogy lelkileg támogat, a kollégium havi rendszerességgel ösztöndíjat biztosít minden tanuló számára. A szakkollégiumi hétvégéken rendezett tréningek és programok segítséget nyújtanak nekünk abban, hogy hogyan álljuk meg a helyünket az úgynevezett nagybetűs életben, illetve az Egyetemen. A bibliaórák során lelkészünk, Lovász Márton lehetőséget teremt arra, hogy Istenhez közel kerüljünk, és a rohanó világban esélyt kínál, hogy a lelkünk elcsendesedjen. Ez mindig nagy segítséget és feltöltődést jelent az egyetem okozta stressz miatt. Továbbá a kollégium nyelvtanárt, mentort, és magántanárt biztosít, ha úgy érzed, hogy egyedül nem tudsz megbirkózni egy adott tárggyal.

 

Az elmúlt egy év során nagyszerű embereket ismertem meg a szakkollégiumban, akik mára már a barátaim lettek. Sokszor motiváljuk egymást tanulás terén, ami elég fontos, de azért a szórakozásra is találunk lehetőséget. A Hallgatói Tanács tagjainak külön köszönet azért, hogy még inkább arra törekednek, hogy egy családot alkossanak a kollégium lakói, így rendszeresen "Chill Nighttal" kedveskednek a szakkollégistáknak és vezetőknek egyaránt.

 

Ha te is vágysz egy összetartó közösségre és szükséged van arra, hogy tanulmányaid során valaki fogja a kezed, akkor gyere, mert a WISZ téged is tárt karokkal vár!

 

Szöveg: Lakatos Attila
Fotó: WISZ

Partnerek