WISZ a Kutatók Éjszakáján

2023. január 21.

Kutatók Éjszakájára vittük a Habiszti Cigány Kulturális Társasjátékot

 

 

A Kutatók Éjszakáján 2022. szeptemberében a Habiszti – Cigány Kulturális Társasjáték – egy választható programelemként – a tavalyi évhez hasonlóan ismét jelen volt a Debreceni Egyetem Szociológiai és Szociálpolitikai Tanszék által szervezett programok kínálata között.

 

Varga Dórával, Varga Évivel és Varga Barbival, illetve Balogh Márkkal együtt igyekeztünk elnyerni a játékos kedvű emberek szimpátiáját. A műveltségre, tudásra és gyakorlatias ismeretekre épülő kérdések, amelyek a játék részét képezik, kétségkívül elgondolkodtatták a résztvevőket. 

Beszéltünk a jelenlévőknek a szakkollégiumról, és romákkal kapcsolatos kulturális ismereteket is érintettünk az izgalmas játék során. A kihívást jelentő kérdéseket pedig tanulási céllal használtuk fel, mintegy a cigány kultúrával kapcsolatban érzékenyítettük a Káli-Horváth Kálmán festőművész, költő, RefoRom igazgató és Balogh Tibor festőművész által készített játék segítségével a többségében nem roma játékosokat. A játék mivel még nem kapható kereskedelmi forgalomban, így csak kevesekhez tud eljutni, éppen ezért mi, hallgatók gondoskodunk róla, hogy – lehetőség szerint – hírét vigyük, minél több embert részesíthessünk a Habiszti Cigány Kulturális Társasjátékkal való játszás élményében. Ezért is mentünk el a Kutatók Éjszakájára, hogy játszva tanulhassanak az emberek.

 

 

A résztvevők egy újabb élménnyel gazdagodhattak, játszva tanultak, művelődtek, és megismerték szakkollégiumunkat, amelyről a résztvevők többsége csak most hallottak először.

 

 

 

Szöveg és fotók: Godó Irén

Partnerek