Ismét tanulásra motiváltunk hallgatóinkkal!

2023. április 24.

 

A 2022/23 tanévben a korábbi években elkezdett társadalmi felelősségvállalást elősegítő programunkat folytattuk, újabb települések, középiskolák és fiatalok bevonásával. Sárospatakon, az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban és a Vay Miklós Református Szakképző Iskola és Diákotthonban 40, Berettyóújfaluban, a Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikumban szintén 40, és Kisújszálláson, a Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvodában 32, Nyíradonyban a Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban 17 középiskolás diák részvételével voltunk jelen osztályfőnöki órákon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A találkozás alkalmán a Szakkollégium hallgatói bemutatták, hogy milyen programot és támogatást jellent a szakkollégium az egyetemi tanulmányokban. Az egyetemista lét kereteit is bemutatták, ami nagy segítséget jelent a továbbtanulás előtt állóknak, hiszen minél több és szélesebb körű információval rendelkeznek, annál felkészültebben és eredményesebben tudják elkezdeni tanulmányaikat. Ezt erősíti a Szakkollégista hallgatók életút bemutatása is, amelyen keresztül a hátrányos helyzetű és/vagy roma/cigány származású diákok találkoznak olyan példákkal, amiben megláthatják, hogy hasonló, ugyanolyan vagy rosszabb körülmények közül elindulva is, el lehet érni a kitűzött célokat, nem lehetetlen bekerülni a felsőoktatásba, egy vagy akár több diplomát is megszerezni, amivel egészen más karrierlehetőségek nyílnak meg előttük. Mindez pedig minőségileg más életutat jelenthet számukra.

 

Társadalmi felelősségvállalás programunk az NTP – SZKOLL - 22 - 0041 pályázati azonosító számú „A célodhoz WISZ!” projektünk keretében valósult meg. A projektet a Nemzeti Tehetség Program keretében a Kulturális és Innovációs Minisztérium 1.900.000 Ft. összeggel támogatta. Támogatási időszak: 2022. július 01.- 2023. június 30.

Partnerek