Elindult a WISZ Kutatói Klub

2017. november 17.

2017 őszén a Nemzeti Tehetség Program támogatásával elindult a WISZ Kutatói Klub, melynek keretében novemberben tartottuk a már hallgatók bevonásával zajló első nagy közös találkozót.

 

A programba neves kutatók is bekapcsolódtak: Dr. Pusztai Gabriella az MTA doktora (a DE Neveléstudományok Intézetének egyetemi tanára), Szabóné Dr. Kármán Judit Ph.D (romológus, tanszékvezető főiskolai docens, a DRHE Teológiai Intézet Romológia Tanszékének vezetője), Ceglédi Tímea és Hamvas László szociológus doktorjelöltek.

 

 

A klub alapkoncepciója, hogy erősítse, támogassa a Wáli István Református Cigány Szakkollégium hallgatóinak kutató munkáját.

 

Kutatásokból eddig sem volt hiány. Számtalan megkeresés, kérés érkezik a szakkollégium és diákjai felé, amely többnyire őket akarja vizsgálni, mérésbe vonni.

Egyéni kutatásokat maguk a hallgatók is végeznek tanulmányaik során.  Meghatározóak az egyéni célok, hogy ki milyen szakra jár, életének és tanulmányainak melyik szakaszában van, készül-e tudományos munkára, OTDK-ra, vagy „csak” a záródolgozatát szeretné szakszerűbb adatokkal alátámasztani.

A WISZ Kutatói Klubbal valami közös létrehozása a cél, amely kicsit rólunk/róluk is szól.

 

 

A Kutatói Klub maga szabályozza működését, hallgatók közös döntése alapján az  első közös kutatás nem kibővített lesz, és most nem szokásokat, recepteket vagy éppen meséket fogunk gyűjteni (ilyen tanulmányok már készültek a WISZ-ben).

Az érdeklődés középpontjába a végzett hallgatók (alumnusok) kerültek, az ő életútjuk, tudásuk, tanulságuk. Rájuk kíváncsiak most leginkább a hallgatók. Arra, hogy mik a tapasztalataik, hogyan élték meg a szakkollégiumi időszakot, üzennek-e valamit nekik mostani és leendő szakkollégistáknak.

 

Innen folytatjuk a decemberi találkozóval tovább.

A tanév  végén készül egy közös kiadvány, amit már most nagyon várunk.

 

Partnerek