A húgom miatt jöttem, nem bántam meg

2018. július 30.

Noha hamarosan végez tanulmányaival, úgy döntött, elkíséri húgát a Wáli István Református Cigány Szakkollégiumba. Varga Dóra leendő történelem-néprajz szakos tanár nagyon élvezte a szakkollégiumi programokat.

 

Testvéreddel, Borbálával együtt érkeztél a szakkoliba – miért döntöttél a WISZ mellett? 

 

Több információs csatornán keresztül értesültem az intézményről, leginkább azonban egy régebbi hallgató, Katona Csaba élménybeszámolói sarkalltak a jelentkezésre – ő is hajdúhadházi, akárcsak mi ketten. Egyébként leginkább a húgom miatt jöttem, hiszen ő most kezdett az egyetemen, én pedig hamarosan végezni fogok – de nem bántam meg, hiszen nagyszerű élményekkel gazdagodtam.

 

Mi volt a legjobb élményed a tanév során?

 

A KRSZH miskolctapolcai évnyitója, hiszen remek emberekkel ismerkedtem meg a játékok során. Sőt, az egyik csapattársam egy olyan srác volt, akivel együtt jártam általános iskolába, jó volt ismét beszélgetni vele!

 

Ha a szakkoli falain belüli programokra gondolsz?

 

Minden hétvégét élveztem, de leginkább a Prezi-tréninget. Egyrészt azért, mert hasznos ismereteket nyújtott, ráadásul tanúsítványt is kaptunk az elvégzéséről. Aztán ott vannak a bibliaórák: az első félévben Zsolt, a másodikban pedig Marci is nagyon meghitt alkalmakat tartott.

 

Milyen szakon tanulsz az egyetemen?

 

Jelenleg történelem-néprajz osztatlan tanári képzésen vagyok – a történelem mindig érdekelt, a néprajz pedig ideális párosítás volt mellé. A második félévben írtam meg a szakdolgozatomat „A legnagyobb magyar halála” címmel, szeptemberben pedig elkezdem a B-típusú tanítási gyakorlatomat – ha minden jól megy, két év múlva történelem-néprajz szakos, diplomás tanár lesz belőlem.

 

Mindig is erre vágytál?

 

Nem gondolom, hogy egész életem a tanítás körül fog forogni, de úgy vélem, időm nagy részét ez fogja majd kitölteni.

Partnerek