Személyiségfejlesztő tréningen vettek részt hallgatóink

2018. október 9.

Október első hétvégéjén a kommunikációé, a konfliktuskezelésé, a toleranciáé és az előítéleteké volt a főszerep. Az esemény az EFOP- 3.4.1 -15-2015-00004 számú „A Wáli István Református Cigány Szakkollégium szakmai fejlesztése ” projekt keretében valósult meg.

 

Pénteken, október 6-án délután az Oroszlán című filmet tekintettük meg közösen hallgatótársaimmal: a megtörtént esemény alapján készült alkotás végén a gyermekvállalásról osztottuk meg egymással gondolatainkat, és a pszichológia vizeire evezve Freud elfojtás elméletét is körbejártuk. 

 

Szombaton Gesztelyi Tamás szupervizor és tréner segítségével az egész napot személyiségfejlesztésnek szenteltük. Nem akármilyen módon, különböző játékos helyzetekben ismerhettük meg saját és társaink viselkedését. Egyéni véleményeinket többször csoportban kellett megvitatni, s ez számtalan konfliktusos helyzetet eredményezett, amelyet sikerült élesben feloldanunk. 

 

Dolgoztunk az előítéleteinkkel, beszélgettünk arról, hogy mennyire különbözőek vagyunk, és hogy mindenkinek más a toleranciahatára. Ez utóbbiról hosszasan vitatkoztunk, és voltak olyan szakkollégisták, akik lelkesen beleélték magukat a témába, még akkor is beszélgettek értékrendjeikről, amikor ez nem volt feladat. 

 

Godó Irén

 

Még több kép a galériában!

 

Partnerek