Nyilvános beszéd kurzus a WISZ-ben

2023. február 25.

Nyilvános beszéd kurzus a WISZ-ben

 

 

Az egyetemi előrehaladás és a saját életünkre is vetítve releváns az, ahogy a nyilvánosság előtt megnyilvánulunk. Legyen szó egyetemi előadásról, szakdolgozatvédésről, vagy majd a végzés után egy munkahelyi prezentációról, mindig fontos, hogy tudjuk az alapokat. Ezeket az alapokat megismerhettük és elsajátíthattuk a szakkollégiumunk által szervezett képzésen (2023. 02. 18-tól kezdve 5 alkalommal) amely a nyilvános beszéd kurzusa volt. A szakkollégiumban rendszeresen olyan képzéseken, kurzusokon vehetünk részt melyek az előrehaladásunkat nagyban segítik, hiszen olyan tudásra teszünk szert, amelyet rengeteg féle módon hasznosíthatunk egyéni életünkben, karrierünkben. Képzőink ezúttal is Keresztesi Andrea és Pintér Ákos, trénerek – Hang-Kép Kulturális Egyesület, akik a képzés fókuszába a hallgatók magabiztosságának fejlesztését, valamint az önbizalom, a kiállni merés erősítését helyezték. Lehetőségük nyílt a hallgatóknak arra, hogy egymást erősítve gyakorolják a nyilvános beszédet, s alkalmazzák a szakemberektől tanult fortélyokat.

 

 

 

Ezekről a nyilvános megszólalásokról minden hallgató számára készítettek videót a trénerek, ami több szempontból is hasznos, hiszen visszanézve magunkat sokkal többet láthatunk, így javítva az esetleges bakikat, hibákat. A képzés több lépcsőben zajlott, ahol a hallgatóknak színes feladatokon keresztül segítették levetkőzni a nyilvánosság előtti beszéd stresszét és izgalmát. A kurzus végére bizton állíthatjuk, hogy a hallgatók önbizalma növekedett, tudása egyértelműen gyarapodott. Ezúton is nagyon köszönjük a szakkollégiumnak, s a trénereknek a lehetőséget és a közös munkálkodást!

Nyilvános beszéd képzésünk prezentációját itt lehet megtekinteni: 

http://www.wisz.hu/tartalom/dokumentumok/ppt_nyilvanos_beszed_1.pdf

 

Ez a képzés a Wáli István Református Cigány Szakkollégium NTP – SZKOLL - 22 - 0041 pályázati azonosító számú „A célodhoz WISZ!” projektjének keretében valósult meg. A projektet a Kulturális és Innovációs Minisztérium 1.900.000 Ft. összeggel támogatta a Nemzeti Tehetség Program keretében. Támogatási időszak: 2022. július 01.- 2023. június 30.

 

Szöveg: Balogh Jenifer

 

Partnerek