Sok szó esik a képzésekről, amelyek a szakkollégiumi lét meghatározó többletét adják. Alábbi írásunk áttekinti, mit is adunk ezeken a képzéseken keresztül, és milyen irányban tervezzük a jövőt e téren.
„Nem tudom elképzelni, hogy felmegyek a szószékre, beszélek a szegény Lázárról, úgy, hogy sosem jártam a cigánysoron és szegény sorsú családoknál (nota bene én is így nőttem fel).”
A program az Emberi erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Programjának támogatásával valósult meg.
Utolsó, májusi alkalmunkra egy igazi gasztroguru-házaspár jött hozzánk főzni: Németh Márti biológia tanár szakos hallgatónk szülei, Imre és Ágnes Karcagról.
Áprilisban Cinti és Debi unokatestvérének, a szintén szakkollégista Szilágyi Vanda gazdasági vidékfejlesztési agrármérnök szakos hallgatónak az anyukája, Varga Ilona jött el hozzánk.
Márciusban Szilágyi Antalné Szabó Piroska látogatott meg, majd látott vendégül minket. Piroska két lánya is a Wáliban lakik: Cintia kereskedelmet és marketinget, Debóra pedig tur
2017. február 20-án Lakatos Zsuzsanna amerikanisztika szakos hallgatónk és édesanyja (akit ugyanígy hívnak, csak régebbi írásmód szerint: Zsuzsánna) főztek sárgaborsólevest és túrós fánkot.
Háromfogásos vacsorával lepte meg a szakkollégistákat Zsigó Erika szakkollégista, jogi asszisztens hallgató családja: édesanyja és keresztanyja, Zsigó Vilmosné és Zsigó Alfrédné.
December 19. már az ünnepek hangulatában telt, a szakkollégiumi közös főzés ezért meghitt hangulatú, csendes és jókedvő délután volt.<
Novemberben egy kevesebb hússal és több türelemmel készülő, igazi kézműves galuska került a nagy közös asztalunkra. Vendégünk Lakatos Ödönné Éva volt, akit ifjúságsegítő szakos hallgatónk, Borsi Lídia hívott meg. Lídia és Éva a hajdúhadházi